Göteborg: Bar med Raw Food

SMAKPROV FRÅN MAGASINET (CAMINO 29): Raw Food har varit på tapeten ett tag nu. Det är nyttigt, miljösmart och gott för det mesta. Maten, som aldrig hettas upp över 40 grader, är baserad på växter, grönsaker, nötter, svamp, rötter och frön. Men utbudet av restauranger har hittills varit ganska litet i Sverige. När Rawfoodbaren öppnade i Göteborg strömmade folk dit.

För 119 spänn fick vi en nätt lunch som smakade fräscht och annorlunda. Vid vårt besök stod det mac ´n cheese på menyn: zucchinispaghetti i en cashewsås med två flarn torkad zucchini. Till det lite kall tomatsås och ruccola. Cashewsåsen kändes gräddig och luftig, maten lade sig inte som ett lock i magen utan gav snarare ett välbehövligt energitillskott utan efterföljande dåsighet, även om portionen hade behövt vara större. Vi behövde något litet mer för att mätta oss ända fram till arbetsdagens slut och köpte till en liten kokosboll av cashewnötter. Hade gärna avslutat med lite te på maten.

Lokalen är liten och ofta full, så du kan behöva vänta på bord. Utbudet är nätt och genomtänkt. Ägarinnan hävdar också att ekologiskt är ett givet tänk i Raw Food och tittar man in bakom disken så dignar det av grönt.

Viktoriagatan 18

Denna text är ett smakprov från magasinet (Camino 29). Det som återpubliceras på webben är avdelningarna Ekorekokollen, Destination och ibland någon mindre notis. Resten är exklusivt för betalande prenumeranter.