Grövelsjön: Middag med utsikt

SMAKPROV FRÅN MAGASINET (CAMINO 29): I norra Dalarna, vid gränsen till Norge reser sig Sveriges sydligaste fjäll-station, STF Grövelsjön, 816 meter över havet. Fjällstationen är särskilt populär bland barnfamiljer, som lockas hit till familjeaktiviteter och på grund av särskilda förmåner för barn.

STF Grövelsjön sticker själva ut hakan genom att kalla sig “kanske världens mest miljövänliga fjällstation”. Bland det mest synliga för besökaren är den KRAV-certifierade restaurangen. Restaurangen serverar frukost, lunch och middagsbuffé. Vid vårt besök serveras en särskild jubileumsmiddag med fem rätter, med anledning av 75-årsdagen i december. Den första förrätten plockar vi med oss på väg till bordet, därefter fortsätter vi att i valfri ordning hugga in på soppan, fisk på sked, salladsbuffé, varmrätt (vegetarisk och köttalternativ) och dessert. Till huvudrätt njuter vi av en mör älgstek serverad med gräddig sås, hjortrongelé och potatis. Priset på 315 kronor känns motiverat med tanke på kvalitén, miljötänk och inte minst den generösa mängden mat som serveras. Stort plus för det rika utbudet av ekologiska viner, möjlighet till glutenfria alternativ och trevlig service.

Denna text är ett smakprov från magasinet (Camino 29). Det som återpubliceras på webben är avdelningarna Ekorekokollen, Destination och ibland någon mindre notis. Resten är exklusivt för betalande prenumeranter.