Ystad: Hälsa på Österlen

SMAKPROV FRÅN MAGASINET (CAMINO 27): Jag hade sett fram emot att sitta ute på gården och steka mig i solen på ett av Nordens bäst bevarade korsvirkerskvarter på Per Helsas Gård, men regnet ville inte sluta ösa ner. Väl inne på Cafe Helsa På tog det dock inte lång tid förrän jag blev på bättre humör igen. Lokalen är ljus med murade väggar och vackra färgglada second hand-möbler, personalen är glad och trevlig och själv blir jag glad att se att Café Helsa På

Förutom helvegetarisk meny är i princip allt som serveras här hemlagat och ekologiskt producerat. De har till och med plockat jordgubbarna själva visar det sig. Jag föll direkt för en sallad med jordgubbar, nötter, fetaost, melon, hembakat bröd och två sorters hemlagade röror (ca 100 kronor). Bortsett från att portionen kunde ha varit lite större blev jag inte besviken när jag fick min tallrik. Gott och vackert. Som om det inte var nog erbjuder Café Helsa På cykelsafari till några av Österlens vackraste slott med guide, lunch och mountainbike för 625 kronor. Hade det inte
varit för vädret hade jag utan tvekan nappat på erbjudandet.

Besökaregränd 3, Per Helsas Gård
www.Helsapa.se

Denna text är ett smakprov från magasinet (Camino 27). Det som återpubliceras på webben är avdelningarna Ekorekokollen, Destination och ibland någon mindre notis. Resten är exklusivt för betalande prenumeranter.