Förintelseoffrens minnesdag 27 januari 2015

Förintelseoffrens minnesdag 27 januari 2015

inbjudan 27 januari 2015Förintelsens minnesdag är en internationell minnesdag för Förintelsens offer. Det var den 27 januari 1945 som fångarna i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau befriades. Det är alltså 70-årsdagen i år! Minnesdagen är till för att vi aldrig ska glömma nazisternas offer och för alla de som bekämpar intolerans, främlingsfientlighet, rasism, antisemitism och antizigansim på alla fronter i hela världen.

Den 27 januari 2015 lägger vi fokus på hur Förintelsen drabbade romerna, en historia som förtryckts sedan Andra världskriget och som än idag är okänd för de allra flesta, inte bara i Sverige utan även i andra länder. Men vi glömmer inte våra judiska systrar och bröder och alla andra som mördades av nazisterna.