Jonas Gardell hånar grekerna

Kristallen-vinnaren Jonas Gardell

Jonas Gardell raljerar på Facebook över Greklands planerade folkomröstning den 5 juli om Eurogruppens ultimatum:
”Tycker Grekland är en förebild. Nästa gång jag handlar på ICA och de vill att jag ska betala svarar jag att jag ska folkomrösta om saken.”
Undrar om ”torka aldrig tårar”-Gardell vet om att unga människor som insjuknar och dör i HIV/AIDS ökat kraftigt i Sydeuropa som en konsekvens av att statliga HIV-preventiva åtgärdsprogram tvingats lägga ner som en del av den nyliberala åtstramningspolitik EU tvingat på Spanien, Grekland, Portugal?
Dålig stil av Jonas Gardell att sitta här i Sverige och skämta om en regering som kämpar desperat för att oskyldiga människor inte ska falla ner i total misär samtidigt som vi öser pengar över de banker som faktiskt orsakade krisen.

Per Jukkola Hedlund