Sanningen i fallet Anton

Den svartmaskerade Anton Lundin-Pettersson omkom i eftermiddags tillföljd av de skottskador han tillfogades då han sköts av de poliser som arresterade honom, omkring klockan 10 i morse. Då hade han redan stuckit ihjäl en elevassistent, och stuckit en 11 och en femtonårig pojke samt en lärare.

Anton Lundin-Pettersson hann gå in i två klassrum där han gett sig på de som öppnat dörrarna. 

Vilken slags kniv han använde är ännu oklart men ett ihärdigt rykte gör gällande att det varit ett svärd. Någon har hävdat att de skulle varit ett ”samurajsvärd” det vill säga en katana som dock är ett huggvapen.

Knivmördaren Lundin-Pettersson är aldrig tidigare straffad. Han gillar film och hårdrock, bland hans favoritband finns den fascistiska gruppen Sabaton, med låttexter som är fosterländska och våldsförhärligande.

Han har själv aldrig studerat på Kronan där morden begicks. Den senaste skolan han läst vid var Lichron Teknikgymnasium i Trollhättan.

Anton Lundin-Petterssons familj är sympatisörer med Sverigedemokraterna. Själv hade han signerat det sverigedemokratiska uppropet för folkomröstning om invandringen.

Vidare rapporterar tidningen Expo idag att han: på sin youtube-kanal  prenumererat och gillat flera filmer av en tongivande svensk nyfascistisk bloggare och opinionsbildare som är verksam i både svenska och internationella högerextrema medier. I sina många youtube-filmer talar bloggaren bland annat om ”det multikulturella helvetesprojektet” och beskriver sig som en motståndare till ”judisk mediekontroll i den västerländska civilisationen” och betonar ”betydelsen av ras i samhället”; gillar den gärningsmannen även filmer som glorifierar Nazityskland.