”Vi måste få bort nedskärningsivern”

Vilka är de viktigaste resultaten i avhandlingen?

– Det man kan konstatera är att integrationspolitiken inte fungerar i dag. Administrationen och den kontrollerande funktionen har tagit överhanden och tar så stor del av arbetsförmedlarnas tid att de inte kan fokusera på det som är deras primära uppgift – det vill säga att arbetsförmedla, matcha ihop de nyanlända med lediga arbeten. Nu måste de i stället uppfinna sysselsättningar för de nyanlända och hitta lösningar, eftersom man måste ha full sysselsättning för att få full ersättning.

Har du kommit fram till vad som skulle kunna göras bättre inom reformen?

– Inom den befintliga integrationspolitiken likställs integration och etablering med betalat arbete. Det finns en logik i det, men har man en annan och bredare syn på integration så hjälper inte åtgärder som att sänka ersättningar och införa tillfälliga uppehållstillstånd. Arbetsförmedlarna menar att de fungerar som socialsekreterare och försöker hjälpa människor som inte har någonstans att bo, i många fall mår väldigt dåligt och har olika behov som inte är tillgodosedda. Människor som är stressade över försörjning och därför riskerar att hamna på den informella arbetsmarknaden. Etableringsersättningarna har inte höjts de fem år som reformen pågått, då blir det signalpolitik att införa mer kontroll när många kanske inte ens har råd med ett busskort för att ta sig till möten.

– Vill man att människor ska integreras, kunna bygga en framtid och få jobb så behövs det en förändrad styrning och organisering av den politik som ska göras av de som arbetar på myndigheten. Min uppfattning är att vi behöver få bort den här nedskärningsivern och ge människor en möjlighet att etablera sig och känna delaktighet i samhället på riktigt. Det är inte gratis, men vi får igen det i längden.

Du har mött många arbetsförmedlare inom reformen. Hur påverkas de av sin arbetssituation?

– Redan tidigt i reformen när jag började med det här var de väldigt stressade, framför allt över arbetsbelastningen. Ofta handlar det här om människor som är väldigt engagerade i sitt jobb och verkligen vill hjälpa människor. Många känner sig hindrade att göra sitt arbete för all administration och byråkrati. En av arbetsförmedlarna jag talade med valde att sluta på grund av den höga belastningen och i stället arbeta inom ett privat företag, vilket säger en del om hur dåligt systemet fungerar. Om arbetsförmedlarna ska kunna ges en chans att göra sitt jobb så måste de få bättre förutsättningar.