Karolinska institutet grundlurat

Det är en rimlig gissning att det kommer att ta sin tid för det Nobelprisutdelande KI att tvätta bort denna fläck på sitt rykte.

Vem som helst, även ett högt renommerat forskningsinstitut, kan för en tid bli vilseledd av en mytoman och svindlare som Macchiarini. Det som gör KI:s situation så besvärlig är att man trots upprepade propåer från erfarna medarbetare att något inte stod rätt till likväl försummade att ingripa. Ja, man till och med underkände den kompetente utredarens – som man själv låtit tillsätta – tydliga klarläggande av forskningsfusk.

Paolo Macchiarina är inte en forskare som helt enkelt tagit miste och haft otur; sådant hör vetenskapen till.

Macchiarini är en bedragare av värsta sorten, som bör åtalas för att med berått mod ha låtit på ett plågsamt sätt avliva patienter med en operationsmetod han var väl medveten om saknade medicinsk grund.

Tidskriften Vanity Fair publicerade den 31 januari 2015 en avslöjande artikel om Macchiarini. Den är värd att läsas. Artikeln skildrar hur NBC:s TV-reporter Benita Alexander, som fått uppdraget att göra ett reportage om den ”världsberömde stjärnkirurgen”, blir förälskad i sitt intervjuobjekt, som å sin sida inte är sen att fria till henne:

”Among the V.I.P.’s who Macchiarini said were planning to attend the wedding were Russia’s Vladimir Putin, President and Mrs. Obama, Bill and Hillary Clinton, and France’s Nicolas Sarkozy. Macchiarini also told people that Andrea Bocelli would sing during the service. As for food, Macchiarini was apparently not sparing any expense: Florence’s Enoteca Pinchiorri, with its three Michelin stars, was catering the affair.”

Paulo Macchiarini vet, som en gång Adolf Hitler visste, att om man ska ljuga ska man göra det med besked:

”In October 2014, Alexander [NBC-reporten ovan; min anm.] recalled, Macchiarini told her that he had met with Pope Francis for four hours and that the Pontiff consented to the couple’s marriage and, in yet another sign of his progressive tenure, vowed to officiate. Alexander said Macchiarini referred to himself as Pope Francis’s ’personal doctor’ and maintained that in subsequent meetings his patient offered to host the wedding at his summer residence, the Apostolic Palace of Castel Gandolfo.”

Hela artikeln på denna länk:

http://www.vanityfair.com/news/2016/01/celebrity-surgeon-nbc-news-producer-scam