2016.02.06 – 2016.04.03: IC-98 – Tidvågor – utställning på Röda Sten Konsthall, Göteborg

2016.02.06 - 2016.04.03: IC-98 - Tidvågor - utställning på Röda Sten Konsthall, Göteborg

12:00 Öppning
13:00 Invigning
13:30 Konsert SINK
14:30 Konstnärssamtal IC-98

Tidvågor är IC-98s största soloutställning i Sverige och presenterar ett urval videoanimationer och teckningar som tillsammans berättar om relationer mellan människa, myt, historia och natur.Tidvågor berör människans förståelse av tidens gång och vår egen plats i planetens mycket längre geologiska historia.

IC-98 är kända för sina svartvita animationer som kombinerar klassiska teckningar med digitala effekter. Genom dramatiska och suggestiva landskap, formade av naturkrafter och teknologi, visar filmerna en värld där civilisationen är övergiven av människan – där mänskligheten försvunnit och naturen återhämtar sig. Tillsammans skapar verken en pågående berättelse om jordens framtid som utspelar sig i IC-98s visuella universum – Abendland*.

Tidvågor är den första i en serie av utställningar och program på Röda Sten Konsthall under 2016 som knyter an till en gemensam tematik: Antropocen – människans tidsålder – där vår planets framtid helt formats och påverkats av mänsklighetens aktiviteter.
På vernissagen, lördag 6 februari, premiärvisas det nya monumentala verket Nekropolis på Röda Sten Konsthall. Ljudet till verket har komponerats av det finska dronebandet SINK som också kommer att spela live under vernissagedagen.

 *Abendland kommer från tyskan och kan översättas till skymningsland.

Vänliga hälsningar
Isebell Andersson

RÖDA STEN KONSTHALL
www.rodastenkonsthall.se

031 – 12 08 16 / 12 08 46