En vanlig dag i Sverige

Sent i går kväll omkom en 13-årig pojke efter att en polispatrull försökt skingra folkmassorna i Stockholmsförorten Rinkeby. Pojken deltog i en sittdemonstration mot de medborgargarden som hittills varit involverade i fyra misshandelsfall i området. Polisen, som hittills vägrat ingripa, har försvarat sitt agerande. Polismästaren i Stockholm, Linus Bylund, har riktat skarp kritik mot pojkens familj.

– De borde veta bättre än att låta sin son demonstrera mot vuxna män som bringar ordning och reda i området, säger Bylund till Nyheter Idag.

Justitieminister Kent Ekeroth har tidigare visat stor uppskattning för våra ”samhällsvänner” som genom medborgargarden “försvarar svenska värderingar”. Han säger till Svenska Dagbladet att pojkens storebror finns i ett av polisens register.

– Det går inte att utesluta att brottsligheten går i hela familjen, pappan kommer från Syrien där våld är en del av kulturen.

Pojkens storebror befinner sig just nu i ett av Interneringsverkets lokaler i södra Stockholm i väntan på att utvisas till Syrien där inbördeskriget går in på sitt elfte år.

Läs hela artikeln i AB