Döda de dödshotade?

Anledningen till opinonsundersökningen var ett yttrande från AfD-ledaren(1) fru Frauke Petry. Hon har sagt att polisen måste hindra att flyktingar överskrider gränsen och att de ”även i nödfall skall göra bruk av skjutvapen”.

Jag tänker inte gå in på värdet av denna undersökning gjord av en webbaserad verksamhet som heter Yougov (2). Det är själva yttrandet från Frauke Petry som visar tidens elände. Hon är ledare för ”Alternativ för Tyskland” ett parti som vill stoppa allt mottagande av asylsökande och som befinner sig på samma högerextremistiska kant där Pegida (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes)(3) också återfinns. 

Jag skrev för några månader sedan en artikel här på fib.se angående upprättande av stängsel och murar för att hindra att flyktingar räddar sina liv och kommer in i ett land där de kan söka asyl.

Det är nämligen så att den som är desperat och dödshotad är tvungen att söka skydd. Alternativet att stanna kvar innebär en dödsrisk. Och då kommer inga stängsel och inga murar någonsin att räcka till:

Såvida man inte placerar ut soldater eller poliser som skjuter på de obeväpnade flyktingarna.

Men den som skjuter obeväpnade människor begår ett brott mot mänskligheten. De östtyska gränsvakterna kunde inte hänvisa till eldgivningsorder. De blev dömda.

Nu har alltså ledaren för ett tyskt parti, som är på uppenbar frammarsch, gått ut och förordat att man skall skjuta. Även på obeväpnade, även på kvinnor och barn. Man har öppet framfört att man vill ha ett ”Schiessbefehl” (order att skjuta) — och likheten med vad som gällde för DDR:s mur är uppenbar. Döda de dödshotade! 

Vad är det som sker egentligen i Europa?

Ett ljus i detta mörker är, trots allt, att både den evangeliska och katolska kyrkan i Tyskland meddelat att AfD-ordförandens ståndpunkt är oförenlig med en kristen människosyn. Samt att de stora partierna tagit avstånd från yttrandet.

Noter

  1. AfD är en förkortning av Alternative für Deutschland (Alternativ för      Tyskland). 
  2. ”Opinionsinstitutet” Yougov är minst sagt otillförlitligt. Ett slags självorganiserad databas som sedan behandlas på något sätt. Felen som kan uppstå är uppenbara eftersom urvalet inte görs från statistiska principer utan från ”medlemskap i Yougov” som sedan korrigeras på sätt som är svåra att kontrollera.
  3. Patriotiska européer mot västerlandets islamisering.