April 2016: Stockholm stadsbiblioteks 5 topprogram

April 2016: Stockholm stadsbiblioteks 5 topprogram

Program 2

Den 6 april kl. 18:30 – 19:30 Karl Gerhard – satirikern

En sann kulturmänniska, som bekämpade barbariet. Trubaduren, författaren och ciceronen Ulf Bagge sjunger och berättar om en av Sveriges allra främsta estradörer. Lyssna till kupletter och visor från andra världskriget och efterkrigstiden. Fri entré. Ingen föranmälan  Foto: Ulf Bagge

Program 3

 Den 12 april kl. 18:30-19:30 Sven Wollter i samtal med Kristina Lugn

Sven Wollter, en av våra mest folkkära skådespelare, debuterar som romanförfattare med Hon, han och dödenTrots det tunga ämnet är romanen uppsluppen o magisk. Det handlar om att minnas, älska o att inse att vi alla någon gång ska dö. Möt författaren och akademiledamoten Kristina Lugn och Sven Wollter. I samarbete med Ordfront förlag. Fri entré. Ingen föranmälan   Foto: Jan Åke Eriksson

Program 4

Den 13 april kl. 18:30-19:30 Älskade Barbie!

Nu kommer 50- och 60-talstjejernas leksakshistoria. Boken för alla 50- och 60-talstjejer, som är intresserade av populärkultur, mode, stil, design, arkitektur och kulturhistoria. Och för alla andra, som inte själva var med under denna gyllene era! Vintage, nostalgi, samlarglädje! På scen: Gunvor Högstedt, samlarsällskapet Barbieringen. Lotta Malmstedt och Hans Jonsson, författare till boken Barbie älskar Sverige. I samarbete med Hirschfeld förlag. Fri entré. Ingen föranmälan  Foto: Hans Jonsson

Program 5

Den 19 april kl. 18:30-20:00 London – Paris : Shakespeare och Benjamins passager

Översättaren, författaren och radioprofilen Ulf Peter Hallberg i dialog med Alexandra Borg, Filosofie doktor i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet. Om Shakespeares London och Walter Benjamins Paris. Ulf Peter Hallberg har under 17 års tid översatt 8 av William Shakespeares dramer. Fyra komedier och fyra tragedier. Passagearbetet av Walter Benjamin ges ut med nya kommentarer och illustrationer av översättaren Ulf Peter Hallberg. Och har redan korats till ”Årets största kulturhistoriska boknyhet ” . I samarbete med förlagen Atlantis och Norstedt. Fri entré. Ingen föranmälan   Foto: Adam Haglund.