8 mars: Agneta Norberg talar om möjligheten av en feministisk fredskultur

8 mars: Agneta Norberg talar om möjligheten av en feministisk fredskultur

Agneta Norberg är en mycket kunnig och orädd person.  Vice ordförande i Sveriges Fredsråd, aktiv styrelsemedlem i Globala nätverket mot vapen och kärnkraft i rymden, likaså i det Europeiska nätverket ”No to War, No to Nato” och i det ”Globala nätverket mot kärnvapen”. Men framförallt är Agneta aktivist. Hon deltog t ex i en fredsprotest på ön Jeju utanför Sydkorea mot USAs stora militärbas. När hon kröp under taggtrådsstängslet, som var bevakat av hundratals poliser, kände hon sig så lycklig.. ”Jag gör det!” Och hon var inte ett dugg rädd. Det blev fängelsedom. Och det var inte den första… 

Utöver Agneta Norberg återser vi också Berta von Suttner i Lilian Gustavssons version, som kommer att framföra  8 MARS-MANIFESTET.

Dagen till ära sjunger vi fredskvinnosånger och äter Rosa Luxemburgbakelser.

Arr: Fredsrörelsen på Orust med stöd av Orust kommun och studieförbundet Sensus.

Välkommen!

Erni & Ola Friholt för Fredsrörelsen på Orust www.fredsrorelsen-pa-orust.se

Tel 0304-512 15