Don Bosco-systrar startar tidskriftsbilaga

Von FrauI sin nya bilaga till Don Bosco Magazin sätter Don Bosco-systrarna kvinnans värld i fokus. För första gången i det nya formatet finns en bilaga med titeln Mariam – Von Frau zu Frau (Maria – från kvinna till kvinna). Anledningen till bilagan är den internationella kvinnodagen den 8 mars. ”Med Mariam sätter vi kvinnorna och deras livsvillkor i centrum. Vi vill därigenom ge uttryck för att andra kvinnors angelägenheter är viktiga för oss som kvinnor”, sade chefredaktören syster Maria Maxwald i en radiosändning den 29 februari. Den 16-sidiga bilagan i A5-format kommer att publiceras varannan månad.

Den första utgåvan med extra stor upplaga (8 000 ex.) behandlar den internationella kvinnodagens rötter och skildrar erfarenheterna hos två kvinnor som framgångsrikt hanterar spänningen mellan yrkesliv och familj. Syster Anna Feichtner ger i det första numret en inblick i ordens inre liv. Syster Anna är provinsekonom och berättar bland annat om vilka frågor som fattigdomslöftet kan väcka.

Don Bosco-systrarna är en katolsk ordensgemenskap med cirka 13 000 medlemmar i 94 länder. Tyngdpunkten i deras arbete ligger på arbete med barn, ungdomar och familjer. Utgångspunkten för deras spiritualitet och pedagogik  är ordensgrundarna Don Boscos och Maria Mazzarellos vittnesbörd. I Tyskland och Österrike bor 135 systrar på 15 platser. Tillsammans med Don Boscos salesianern  och organisationen Jugend eine Welt driver de Don Bosco Flüchtingswerk.

Kathpress 2016-03-01