RSMH söker Chefredaktör och kommunikatör/intressepolitisk sekreterare

RSMH söker Chefredaktör och kommunikatör/intressepolitisk sekreterare

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, är en brukarorganisation för, i första hand, människor med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. RSMH är religiöst och partipolitisk neutralt och arbetar aktivt för att motverka utanförskap och diskriminering. RSMH:s grundpelare är kamratstöd och intressepolitik.

Vårt förbundskansli finns på Instrumentvägen 10 i Hägersten. På kansliet arbetar drygt 15 personer.

Nu söker vi en vikarie för vår chefredaktör för organisationstidningen Revansch 50% och kommunikatör/intressepolitisk sekreterare 50%. Tjänsterna kan, som idag, kombineras i en heltidstjänst eller vara två halvtidstjänster.

Som chefredaktör ansvarar du för produktionen av tidningen Revansch som ges ut med fem nummer/år. Du planerar utgivningen i samarbete med redaktionsrådet, har kontakt med frilansande skribenter och fotografer, layout, tryckeriet och ansvarar för annonser. Du skriver också egna texter och fotograferar i viss mån.

Som kommunikatör/intressepolitisk sekreterare har du ansvar för att skriva debattartiklar, förmedla presskontakter, ha övergripande ansvar för RSMH:s hemsida, ansvar för sociala medier och RSMH bloggen, men också att vara sekreterare i det nationella intressepolitiska utskottet.

Vi söker dig som kan bidra till att RSMH får ökad synlighet. Du har nyhetskänsla, är slipad skribent, vet hur du kan få spridning på sociala medier och har arbetat med påverkansarbete och skyr inte viss administration. Du är en person som är självgående och samtidigt flexibel och med god samarbetsförmåga då verksamheten också bedrivs i samarbete med kollegor och medlemmar.

Kvalifikationer:
•      Journalist på högskola alt motsvarande eller relevant kommunikatörsutbildning.
•      Erfarenhet som chefredaktör.
•      Erfaren skribent.
•      Kunskap om psykisk och social ohälsa.
•      Dokumenterad erfarenhet av kommunikatörsarbete i digitala medier.
•      Erfarenhet av arbete med hemsidor i WordPress.
Meriterande:
•      Erfarenhet av arbete i ideell organisation.
•      Erfarenhet av psykisk ohälsa, som anhörig eller självupplevd.
•      Erfarenhet av att arbeta med kampanjer/påverkansarbete.
Anställningsvillkor
Tjänsten/tjänsterna är ett vikariat i ca 11 månader. Tillträde senast 1 augusti 2016.
Ansök så här

Skicka din ansökan och CV till kristina.bath@rsmh.se. Ange tydligt om du söker heltid eller deltid. Sista ansökningsdag är den 22 mars.

Har du frågor kontakta kanslichef Kristina Båth Sågänger på tel 070 420 82 41.

Facklig representant Anna Broström 070 420 82 63

Välkommen med din ansökan!