Vatikanen bekräftar påvebesök på Lesbos

Påven Franciskus kommer inom kort att besöka flyktingarna på den grekiska ön Lesbos. Det bekräftade Vatikanens talesperson Federico Lombardi under onsdagen. Närmare uppgifter om tidpunkt och program utlovades komma under torsdagen.

Under onsdagen tillkännagav ledningsgruppen för den grekisk-ortodoxa kyrkan att Vatikanen hade riktat en önskan om ett påvebesök till den ortodoxa biskopskonferensen och bjudit in patriarken Bartholomaios I av Konstantinopel att delta. Den grekiska nättidskriften Protothema nämnde den 14 eller 15 april som möjliga datum.

Franciskus gjorde sin första utlandsresa som påve till flyktingön Lampedusa i juli 2013. Besöket, där han enträget uppmanade de rika länderna att bereda sig på att ta emot flyktingarna, fick stor internationell uppmärksamhet.

Kathpress 2016-04-06