Work-in-progress 20 –24 april: Dim Eyes av koreograf Örjan Andersson på Dansmuseet, Stockholm

foto Chrisander Brun

Örjan Anderssons koreografiska utforskande fokuserar på kroppens inneboende möjligheter och begränsningar – i allt från större live-musikverk till opera, till textbaserat arbete till utforskande av klassisk musik. I ett första samarbete med Dansmuseet öppnar Andersson Dance upp processen kring ett kommande verk, Dim Eyes.

Örjan Anderssons rörelsematerial är här filtrerat genom de olika medverkandes konstnärskap. I Dim Eyes medverkar den engelska violinisten Daniel Pioro, streetdansaren Ida ”Inxi” Holmlund, Victoria Roberts som tidigare dansade med Cullbergbaletten och Danielle de Vries från Göteborgsoperans danskompani.I nära samarbete med kostymören Bente Rolandsdotter presenterar Andersson Dance skisser av det blivande verket Dim Eyes.

Produktion: Andersson Dance & Nordberg Movement

Med stöd Kulturrådet och Stockholm Stad

Foto Chrisander Brun

Läs mer på Dansmuseets hemsida

Dansmuseet, Drottninggatan 17, 111 51 Stockholm