8 maj – 18 september: När gatan tog mediemakt – Utställning med Pariskommunens bilder på Litografiska museet i Huddinge

8 maj - 18 september: När gatan tog mediemakt – Utställning med Pariskommunens bilder på Litografiska museet i Huddinge

Originalen till flygbladen är många och unika och under många besök i Paris skaffade Jan Myrdal och Gun Kessle dem stegvis av bouquinisterna vid Seinestranden. Jan Myrdal har skänkt dem till Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Utställningen på Litografiska museet i Huddinge 8 maj–18 september 2016 består av ett 40-tal reproducerade bilder.

Till utställningen ger Celanders förlag ut en bok om samlingen – När gatan tog mediemakt av Jan Myrdal med medverkan av Jan af Burén, Litografiska museet, och Hans Larsson, Arbetarrörelsens arkiv. Inb. 208 sidor, 240 kr. Det är ett rikt illustrerat praktverk i fyrfärgstryck som kan användas som vägledning till utställningen. Boken är också årsbok 2016 för Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap. Den kommer att kunna köpas i anslutning till utställningen.

Mer information finns på Jan Myrdalssällskapets sida.