Möt Solja Krapu på Sensus 26/5

Solja Krapu är en av Sveriges främsta estradpoeter, hon har stått på scen sedan debuten 1993, och vunnit SM i Poetry Slam två gånger. Hennes diktklassiker är ”Jag behöver busschauffören” och ”Det började så oskyldigt med diskbänken”. Hennes senaste diktsamling heter ”Jag skriver till er för en väninnas räkning”. Soljas poesi tar avstamp från vardagen, ibland med svart humor, men alltid med kärlek för den eländiga människan. Förutom poesi skriver hon barnböcker, bl a Slangbellavinnaren ”Jag behöver lillbrorsan” och den senaste, kritikerhyllade ”Vad drömde du om?” Hon skriver också kåserier i ICA-kuriren och hörs i radions ”Tankar för dagen”.
Hon samtalar under kvällen om sitt konstnärskap med Andreas Björsten från Romantiska förbundet.

Plats för poesi, möt aktuella poeter, föreläsare och artister. Torsdagskvällar i Sensus teater kl.19-21. Fri entré. Te och nybakad kaka: 20 kr. Varje kväll avslutas med öppen scen då du som publik får möjlighet att framföra egna texter.

Torsdag 26 maj 2016
Tid
Kl 19.00 – 21.00
Plats
Medborgarhuset