RSMH pratar i Riksdagen om polisbemötande

RSMH pratar i Riksdagen om polisbemötande

Den 8 juni anordnas seminariet ”När polisen möter personer med psykisk ohälsa” i Riksdagen, på initiativ av riksdagsmännen Jan Lindholm (MP) och Bengt Eliasson (L). Syftet är att belysa och diskutera frågor som handlar om huruvida polisen har rätt förutsättningar för att ge personer med psykisk ohälsa ett bra bemötande i olika situationer. En brukarrepresentant kommer även att berätta om skillnaden mellan dåligt bemötande och bra bemötande när det väl krisar. RSMH och Civil Rights Defenders, som just nu samarbetar inom projektet ”Inlåst– men inte utan rättigheter”, har varit med i planeringen av seminariet. Det har även Polisförbundet, som menar att det är en fråga om arbetsmiljö att ge poliser rätt förutsättningar för att kunna ge ett bra bemötande. Seminariet, som hålls i riksdagens sal mittpoolen, är inte öppet för allmänheten men journalister som har presslegitimation har alltid möjlighet att delta.