RSMH i Almedalen

RSMH i Almedalen

Välkomna till RSMH:s aktiviteter på politikerveckan i Almedalen på Gotland!

Måndagen den 4 juli kl 14-17 kommer vi att vara på plats i Handikappförbundens tält  där ni kan träffa Jimmie Trevett, förbundsordförande i RSMH, Barbro Ronsten, förste vice förbundsordförande samt medlemmar i lokalföreningen på Gotland – RSMH Kamratringen. Vi har också två samtal, så kallade ”Heta stolen” i tältet under samma eftermiddag.

Jämlik hälsa – även för oss med psykisk ohälsa. Personer med psykisk ohälsa lever 15-20 år kortare än övrig befolkning. Ändå fokuserar inte regeringens kommission för jämlik hälsa på oss – varför? Medverkande: Jimmie Trevett och Barbro Ronsten. Läs mer här: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/38715?redir= Vi har även skrivit en debattartikel i frågan.

Mänskliga rättigheter inom psykiatrisk tvångsvård. Sverige har kritiserats för att inte värna om mänskliga rättigheter inom psykiatrin. Vi diskuterar lagen om psykiatrisk tvångsvård och elbehandling, ECT. Medverkande: Jimmie Trevett, Anna Quarnström, projektledare för ”Inlåst – men inte utan rättigheter”, RSMH och Annika J Åkerberg, MR-jurist, Civil Rights Defenders. Läs mer här: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/38827?redir=%23eidx_0 Här finns mer info om Inlåst – men inte utan rättigheter.

Dessutom kommer vi befinna oss på och utanför många seminarier som handlar om psykisk ohälsa. Jimmie Trevett befinner sig i Visby fram till fredagen.

Hoppas vi ses!