Medusa nr 2, 2013: Upptäck Neapelbukten!

Medusa nr 2, 2013

Medusa nr 2, 2013

Klicka här om du vill köpa detta nummer av Medusa!

I detta nummer av Medusa, och i nästa, vill vi lyfta fram Neapelbuktens fantastiska historia. Vi fokuserar här i första hand på de arkeologiska lämningar som fallit i skuggan av de stora upptäckterna i Pompeji, Herculaneum, Stabiae och Oplontis.

Efter att ha tittat närmare på Neapelbuktens arkeologiska lämningar, har vi kunnat konstatera att mängden intressanta fynd är överväldigande. För den som är beredd att blicka bortom Pompejis välkända och turistfyllda gator finns här fantastiska platser att upptäcka!

Innehåll:
Henrik Boman & Julia Habetzeder, Upptäck Neapelbukten!
Julia Habetzeder, Människor och makt. Neapelbuktens politiska historia
Henrik Boman, Neapel – Italiens bortglömda pärla
Henrik Boman, Napoli sotterranea
Julia Habetzeder, Liv och rörelse. Neapelbuktens infrastruktur
Henrik Boman, Via Antiniana och vägen till Puteoli
Henrik Boman, Att njuta sitt otium. Villa Pausilypon
Julia Habetzeder, En pompejansk Medusa
Julia Habetzeder, På vulkanisk mark
Henrik Boman, Campania felix – efter 79 e.Kr.
Lästips om Neapelbukten

Redaktionen:
Henrik Boman (ansvarig utgivare & chefredaktör), Julia Habetzeder (redaktör, koordinator), Gun Blomkvist, Susanna Blåndman, Susanne Carlsson, Anna Lindblom, Maria Lowe Fri, Lovisa Strand, Margareta Svensén, Ludmila Werkström.