Din guide till Stockholms filmfestival 2013

harmony_lessons

Ikväll slog Stockholms filmfestival upp sina otaliga portar runtom i huvudstaden. Programmet lockar med 180 filmer under tolv dagar så det gäller att prioritera i schemaläggandet. Med andra ord inte ödsla värdefull tid på filmer som ändå går upp på bio de närmaste veckorna. De flesta av festivalens filmer går trots allt bara att se på svensk biografduk någon gång mellan 6 och 17 november.

Vi har därför tagit fram en festivalguide med 24 filmer som oss veterligen inte har svensk distribution – baserad på vad vi sett respektive vad vi själva kommer prioritera i programmet. Trevlig tittning!

Rekommenderade prioriteringar:
Harmony lessons (bilden överst)
Child’s pose
My sweet pepperland
Vic + Flo saw a bear
Computer chess
Nobody’s daughter Haewon
Our Sunhi
Manuscripts don’t burn


Vi prioriterar:
Stray dogs (bilden)
Abuse of weakness
Miss Violence
Salvo
Trap street
La jaula de oro
Our vinyl weighs a ton
A story of children and film


…i mån av tid:
For those in peril (bilden)
Gerontophilia
Eastern boys
The lunchbox
Le grand cahier
Blue caprice
Narco cultura
Lifelong