Releaser för Tecknaren och en ny handbok

Årets första nummer av Tecknaren, nummer 1 2023, kommer ut den 10 mars. Det blir release i Stockholm den 9 mars och i Göteborg den 14 mars. Samtidigt presenteras även en ny handbok – Konsten att leva på det vi gör.

Svenska Tecknares har tagit fram en ny publikation: Konsten att leva på det vi gör – en handbok för yrkesverksamma visuella kreatörer. Handboken kan användas lite som ett uppslagsverk och innehåller praktiskt information om upphovsrätt, arvoden, offerter, avtal och annat som hjälper yrkesutövare och bransch.

Det nya numret av Tecknaren innehåller ett reportage där tre formgivare och illustratörer lyfter sina inspiratörer, ett porträtt på satirtecknaren Magnus Bard, en essä om Marjane Satrapis serie Persepolis, och en analys av tolkningar av konstnärers bildvärldar.

Release i Stockholm
Den 9 mars blir det release för Tecknaren på Stora Nygatan 7 klockan 17.00–19.00. Det är även release för Konsten att leva på det vi gör som presenteras av Svenska Tecknares ordförande Josefine Engström. 

Osa gärna till eventet: https://fb.me/e/r8kZb8oo7

Release i Göteborg
Den 14 mars blir det release för Tecknaren i arrangemang av Svenska Tecknare Väst, Illustratörcentrum Väst och Göteborgs bildverkstad. Välkomna klockan 17.30 på Göteborgs bildverkstad, Klippan 6. Det är även release för Svenska Tecknares nya publikation Konsten att leva på det vi gör och under kvällen hålls ett kreatörssamtal med OK Studio (Karolina Eriksson och Ola Jeppsson) om hur de har arbetat med den grafiska formen och illustrationerna för handboken.

Osa gärna till eventet: https://fb.me/e/5Umni1MoN

Digital presentation av handboken med Nille Svensson
Måndagen den 13 mars kl 14 håller Nille Svensson, grafisk designer samt styrelseledamot i Svenska Tecknare, en presentation av arbetet med Konsten att leva på det vi gör och vilka insikter detta ledde till. Delta via denna länk.

Omslag Tecknaren 2301: Erica Jacobson vid sin väggmålning för Kraftverk – Hantverk i en ny tid, Sven-Harrys konstmuseum, fotograferad av Klara G. Art direction och grafisk formgivning: Mia Degerman och Vejde Gustafsson, Spektra.

Omslag: Konsten att leva på det vi gör: grafisk form och illustration av Karolina Eriksson och Ola Jeppsson, OK Studio.

 

 

Inlägget Releaser för Tecknaren och en ny handbok dök först upp på Tecknaren.