Tiotusentals i protester mot Planned Parenthood efter nya filmer

Hundratals demonstrationer har genomförts utanför kliniker tillhörande organisationen Planned Parenthood över hela USA under den gångna helgen, med krav på att USA:s federala regering upphör med sina bidrag till abortorganisationens verksamhet. Efter att nya videofilmer har publicerats i den skandal som blev känd i juli (se bakgrund i till exempel en tidigare publicerad nyhet på Signums hemsida här), och som visat företrädare för Planned Parenthood öppet och detaljerat beskriva organisationens program för donation av fostervävnad, utropade den Chicago-baserade organisationen Pro-Life Action League en nationell protestdag i lördags.

Eric Scheidler, chef för organisationen, sade att ”med rapporter från 240 av 342 städer” har drygt 58 000 personer deltagit i lokala demonstrationer. ”En stor dag – utom för Planned Parenthood” skrev han på Twitter samma kväll.

I de videofilmer som gruppen Center for Medical Progress filmat med dolda kameror har företrädare för Planned Parenthood berättat om insamling och förmedling av kroppsdelar från aborterade foster, ekonomisk ersättning och möjlig användning av illegala abortmetoder för att kunna erhålla mer intakta ”exemplar”, det vill säga foster, att sedan stycka. I en av de senaste filmerna beskriver till exempel en tekniker från ett medicinskt forskningsföretag hur man fått tillgång till organ från ”det mest utvecklade foster, så nära en riktig baby man bara kan komma som jag har sett” och skojar sedan om att ”buda” iväg paket med intakta, aborterade barnhuvuden men att mottagande labbtekniker förmodligen kommer att ”flippa ur” när de öppnar paketen. I en annan påstår en medarbetare att hjärtat på ett aborterat barn fortfarande slog när medicinsk personal karvade ut barnets hjärna.

Videofilmerna har orsakat utredningar och krav på avskaffade offentliga bidrag till Planned Parenthood från lagstiftare i både USA:s kongress och i delstaterna. Ett initiativ i senaten stoppades nyligen av det demokratiska partiet, låt vara att en stark supporter till organisationen som presidentkandidaten Hillary Clinton har kallat avslöjandena för ”störande”. Organisationen erhåller mer än 500 miljoner dollar årligen bara från den federala regeringen.

Planned Parenthood vidhåller att man har agerat inom ramen för gällande lagstiftning och att varje donation av organ från aborterade barn har skett med moderns tillåtelse och inte för ekonomisk vinning.

Catholic News Agency, 2015-08-23

Se också Life Site News där de senaste och ovan nämnda videofilmerna är tillgängliga, via denna länk här och denna länk här