Om Kulturtidskrifter.se

Vad är kulturtidskrifter.se?

Kulturtidskrifter.se är en samlingsplats för nyhetsflöden från svenska kulturtidskrifter.
Sajten drivs och ägs av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter (FSK).
För frågor om sidan mejla red@kulturtidskrifter.seFör andra frågor kansli@fsk.net.

Tanken bakom Kulturtidskrifter.se är att det ska bli lättare att hitta intressanta tidskrifter och att visa på vilken fantastisk bredd det finns bland de svenska kulturtidskrifterna.

Här hittar du som läsare rss-flöden från tidskrifter som är medlemmar hos oss. Du kan välja att antingen läsa hela det samlade flödet, med nyheter och texter från alla som valt att delta eller så kan du välja att särskilt titta på en eller flera tidskrifter som du är intresserad av. Du kan också sortera fram dina favoritämnen utifrån de kategorier som finns listade ute i högerspalten. Observera att det inte är de enskilda artiklarna utan tidskriften de kommer ifrån som kategoriseras.

Det finns flera sätt att använda sajten: Läs den direkt i din browser, prenumerera på den som ett rss-flöde eller läs mobilversionen som kommer upp automatiskt om du går till Kulturtidskrifter.se via webbläsaren i din mobil. Du behöver alltså ingen särskild app eller liknande.

Vår förhoppning är att du blir sugen på att följa någon eller några tidskrifter mer noga. Vill du prenumerera eller köpa dem på andra sätt hittar du uppgifter om hur på varje tidskrifts egen ingångssida.

Har du en tidskrift och vill vara med här?

Först och främst måste du vara med i intresseorganisationen Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter. Det kostar för närvarande 400 kr om året och du söker medlemskap genom att mejla kansli@fsk.net. Mer om oss hittar du på FSK:s hemsida.

Texterna på Kulturtidskrift.se läggs upp automatiskt genom att ert rss-flöde ansluts till sidan. Ni kan välja om hela artiklar eller bara inledande puffar ska publiceras här. Meddela oss vilket ni väljer när ni ansluter er.
Om ni inte har något rss-flöde eller inte vet vad det är, kontakta oss så kan vi berätta mer. Enkelt uttryckt är det ett nyhetsflöde som genereras automatiskt av många webbeditorer, som t ex WordPress. En läsare kan prenumerera på detta flöde och nu kan det alltså också visas här på Kulturtidskrifter.se. Det gör att det finns fler ingångar till er och förhoppningsvis når ni då en större publik. Vårt mål är att vi gemensamt drar till oss läsare som via Kulturtidskrifter.se kan hitta tidskrifter att intressera sig för. Ju fler tidskrifter som deltar på den här samlingsplatsen desto fler läsare hittar hit, tror vi.

Så kom med. Kontakta oss snarast så kopplar vi ihop er med Kulturtidskrifter.se.

Tillsammans visar vi bredden och styrkan hos den svenska kulturtidskriftsfloran.
Tillsammans ger vi en bild av vad som är viktigt i den svenska kultur- och idédebatten.

Kulturtidskrifter.se är ett flöde som ingen som är intresserad kultur, samhällsfrågor eller idédebatt bör missa.
Anslut er!
Följ oss!