Det bästa köket i världen!
Magnus Ekenhjärta berättar om livet i skogen och om att ha ett utekök.
Magnus Ekenhjärta berättar om livet i skogen och om att ha ett utekök.
En råraka i pärlbroderi, en kökshandduk i lappteknik och en tröja med motiv från ett mjölkpaket. Textilkonstnären Therese Isabelle Olsson kan inte släppa köket. Vi frå[…]
Vad är en bra mugg? Keramikerna Karin Bengtson och Dale Karlsson har jobbat sida vid sida i 40 år. Ändå ger de olika svar på den frågan.
I tunnbindarmästare Johan Thorslunds värld är whisky ett verktyg för att lära sig mer om ek. När han har provningar med sprit i glasen, är det inte drycken som testas, […]
Att sätta en deg i sitt eget tråg är en lyx att drömma om. Vi bad Sara Thorn visa vägen från stock till färdigt baktråg.
Det är skördemånad och kriget verkar äntligen ha vänt. Det är inte längre Rysslands folkrättsvidriga invasion som är på mina vänners läppar, utan …
Det sladdriga skinnet från söndagslaxen skrapas lätt ner i komposten. Men finns det andra sätt att använda överblivet fiskskinn? Hemslöjd har talat med några kreativa själar.
Molly Sjöstam dricker inget starkt, inte ens kaffe. Och hon gillar inte att fika. Ändå täljer hon kakor och bullar – och talar sig varm om berusning. Hur kommer det sig?
Få ingredienser i grytan, inga krusiduller på kåsan. Det enkla är det bästa, säger Kristoffer Åström, mer känd som samiska kocken. För den som vill köpa hans slö[…]
»Herregud vad dyrt!« Jag står på en konsthantverksbutik och lyssnar på en besökare som just vänt på en handgjord kopp och sett att …