Den lokala leran
På Horns tegelbruk görs magnifikt handgjort tegel på gammalt vis.
Myndigheterna har k-märkt byggnaderna. Men behöver inte
handlag och kunskap också bevaras?
På Horns tegelbruk görs magnifikt handgjort tegel på gammalt vis.
Myndigheterna har k-märkt byggnaderna. Men behöver inte
handlag och kunskap också bevaras?
Leran från foten av den mexikanska bergskedjan har använts i 2500 år. Men för 70 år sedan tog allt en ny vändning. Sedan dess blänker keramiken i korpsvart och fö[…]
Vad är en bra mugg? Keramikerna Karin Bengtson och Dale Karlsson har jobbat sida vid sida i 40 år. Ändå ger de olika svar på den frågan.
En tråkig dag i februari kom ett roligt mejl. En nystartad restaurang var intresserad av att beställa skålar och fat. Två trevliga unga …
formgivare och keramiker
Flugsmällan, städtrasan och kökshandduken. Marianne Hallberg betraktar alla småsaker där hemma med nyfiken blick. Möt vardagslivets uttolkare.
Det finns ingen bra ändstation för keramik som slängs. Skärvorna hamnar som fyllnadsmassa i vägbyggen och gifter kan läcka ut i naturen. Det är dags att leva längre med […]
Måltiden är en bra plats för samtal! Keramikern Anna-Karin Arvidsson vill väcka nyfikenhet och starta konversationer med invasiva växter på tallrikar och fat.
Mjuka värden i hårda skal. Följ med till kvarteren i Calcutta där gudarna får liv.
Utrivet kakel och övergivna rökgångar. Ett tag var kakelugnen uträknad. Nu kommer den igen.