Risgrynspuddingens brända kanter
En av mina stora matupplevelsen var den första rostade brödskivan. Jag hade haft magsjuka och genomlidit svagt te, morotssoppa och blåbärssoppa. Nu ansågs magen mogen för fast föda […]
En av mina stora matupplevelsen var den första rostade brödskivan. Jag hade haft magsjuka och genomlidit svagt te, morotssoppa och blåbärssoppa. Nu ansågs magen mogen för fast föda […]
I Karibien saknar 40 procent stabil tillgång till mat 30 procent av de tillfrågade ”hoppar över måltider eller äter mindre än vanligt”. Ca 40 procent [ … ]
Inlägget 40 procent saknar stabil tillgå[…]
Jag åt min första babka i New York. Vi besökte ett litet bageri, startat av en omtalad israelisk bagare, där vi tillsammans bakade både babka och challe. Challedegen var gul och […]
Det är lika bra att krypa till korset direkt. Jag är passionerat förtjust i mat och matlagning. Hur jag förhåller mig till mat och värderar mat har kommit att prägla […]
Enligt samisk mytologi bodde fruktbarhetsgudinnan Sáráhkká i björken. Och det är klart att hon skulle bo där, i trädet som är bra till allt. Till plåster, såpa, golv […]
På Fäviken Magasinet är allt lokalproducerat, alltifrån fisken och mjölken till svampen och mossan. Av de djur som slaktas tas alla delar tillvara. Här gäller respekten för naturen och […]
Inom de flesta rörelser finns »sanningar« som förs vidare snabbt och geschwint mellan generationer och vänner – och som sällan granskas i fogarna. Här följer ett par påståenden […]
På Fäviken Magasinet är allt lokalproducerat, alltifrån fisken och mjölken till svampen och mossan. Av de djur som slaktas tas alla delar tillvara. Här gäller respekten för naturen och […]