Martin Glaz Serup: Marken

”Marken vet inte om den är alltför självupptagen, men den har fått det bättre med sig själv sedan den börjat med yoga.”

Vilken är kollektivets röst i individualismens tidevarv? Hur formas den? Vad ockuperas den av? I Martin Glaz Serups diktsamling Marken utsägs det som vårt kollektiva undermedvetna går och bär på, medan allting handlar om annat.

Marken, av författaren själv kallad ”allas självbiografi” är en dikt, en plats och ett konstverk, en karaktär och en modern roman. Texterna i diktsamlingen blev ursprungligen utställda på gallerier i Århus och Los Angeles, för att 2010 ges ut som bok i Danmark. Marken är också ett provokativt, sorgligt och roligt diktdokument över en självupptagen samtid med en undertryckt hybris, ett marknadsanpassat medvetande, skamsna tillkortakommanden och en passionerad längtan efter oanständighet.

Martin Glaz Serup, född 1978, har sedan debuten 2002 med diktboken Shylas ansigt utgivit sju diktsamlingar och sju barnböcker. Han är medgrundare av den litterära kollektivbloggen Promenaden samt portalen Litlive, ett nordiskt nätmagasin för litterär kritik. Serup, en dansk arvtagare till den amerikanska L-A-N-G-U-A-G-E-skolan, arbetar konceptuellt, tvärnordiskt och gärna via nätet. 2006 mottog han lyrikpriset Michael Strunge-Prisen.

Med Marken introducerar 10TAL Bok Martin Glaz Serups originella författarskap för en svensk publik. Stewe Claseon har översatt och UKON har skrivit efterord.

Recensionsdag 26 oktober.

Köp boken här!