Ord & Bild firar 120 år på Rönnells antikvariat

I 120 år har Ord&Bild varit en del av kultursverige! Under andra världskriget gick tidskriften in i kampen mot nazismen och för friheten i de nordiska länderna. På 60- och 70-talet var Ord&Bild den intellektuella vänsterns ledande forum. Idag är Ord&Bild

fortfarande en högst aktivt kulturtidskrift för samhälle och konst, prosa och poesi, essäer och kritik.

PROGRAM FÖR KVÄLLEN DEN 10 DECEMBER 19.00

Magnus Jansson kommer att tala om de heroiska redaktionssekreterarna och Maria Zennström berättar om sin fars eskapader i Ord&Bild under 70-talet. I övrigt kommer ni också att kunna höra förläggaren Magnus Bergh, författaren Jan Arnald och bibliotekarien Jenny Lindh berätta om sina

stunder med O&B i läsfåtöljen. Presentatör är Erik Andersson.

Med lite vind i trykeriseglen kommer vi också att ha med oss årets sista nummer, i rykande färsk gestalt.

Rönnells antikvariat

Måndagen den 10 december, klockan 19

Birger Jarlsgatan 32
Stockholm