KLUBB 10TAL med Karolina Ramqvist, AnnaMy, David Wiberg och Elis Burrau

Tisdagen den 5 mars öppnar KLUBB 10TAL portarna till Teater Brunnsgatan Fyra, för andra gången i år.

Journalisten och författaren Karolina Ramqvist, som i höstas väckte debatt med sin roman Alltings början, gästar Allan Edwalls gamla och Martina Montelius nya teater för en uppläsning av en nyskriven novell, inspirerad av debatten om näthat.

10TALs debutant Elis Burrau har, fylld av en ödmjuk visshet om att det kommer uppstå en ny skönhet, utlovat att skjuta sig själv i foten, undfly ironin och göra upp med Astrid Lindgren.

Kritikerrosade AnnaMy ger, ihop med körsångerskan Caisa Saxerbo Sjöberg, akustiskt framförande. Hon släppte sin debutskiva Woodpecker i månadsskiftet och hennes retropsykadeliska, varma folkprogg rörde, som vårens islossning, upp nygamla toner i musiklandskapet.

David Wiberg (känd bland annat från Varanteatern) är aktuell med boken Dagboksanteckningar från ett källarhål. Efter ett bejublat framträdande på KLUBB 10TAL förra våren gör han en efterlängtad rentré som karaktären Linnéa — en 17-årig tjej som bjuder in publiken till sitt rum för att dela med sig av sina frågor, existentiella tankar och vardagliga bekymmer.

»Hur berörande Svart tulpan än är, så är det ju en humorföreställning som jag skrattar oavbrutet åt. Med spända läppar och nervösa bisatser gestaltar Wiberg mycket precist hur en flicka med stora känslor och stort uttrycksbehov har hela människolivets snålaste mimik och gestik«

– Malin Ullgren, DN

Det blir barhäng i sammetssofforna, mingel under kristallkronan, musik och poesi. Resten av programmet utlyses senare.

Plats: Teater Brunnsgatan Fyra
Datum: 5 mars
Tid: dör­rarna öpp­nas 19.00, pro­gram­met bör­jar 19.30
Entré: 60 kro­nor (endast kontanter)

Läs några recensioner av AnnaMys Woodpecker här:
SvD 30 januari 2013
GAFFA 28 januari 2013
UNT 30 januari 3013

Kolla in videon till låten »Stegen«:

 

Foto: Thomaz Blanck

Foto: Thomaz Blanck

Linnéa berättar om Dagboksanteckningar från ett källarhål här:

David Wiberg var med i Klubb 10TAL 23 april 2012, läs mer om det här.

10TAL vill skapa en mötes­plats för nutida kul­tur och minska avstån­den mel­lan gene­ra­tio­ner, mel­lan eta­ble­rade och oeta­ble­rade kul­turut­ö­vare, mel­lan böc­kerna och läsarna, mel­lan poe­sin och folket. Det gör vi med upp­läs­ningar, musik, per­for­mance och mingel på vår lit­te­rära salong KLUBB 10TAL.

10TAL i sam­ar­bete med Teater Brunnsgatan Fyra. Med stöd av Stockholms Kulturförvaltning och ABF Stockholm.
10TAL Evenemangs verk­sam­het stöds av Statens Kulturråd, Stockholms Kulturförvaltning och Stockholms Läns landsting.