10TAL på Textival i Göteborg den 23 mars

Den 23 mars kl 14.30 medverkar 10TAL på Textival i Göteborg med ett samtal som återknyter till vårt senaste nummer, KOMMA UT.

Under programpunkten ”Vad är en debutant?” möts Kristo­fer Folk­ham­mar, Elin Grels­son Almestad, Jack Hildén och Lotten Skeppstedt i en diskussion om debu­tan­tens möj­lig­he­ter, den lit­te­rära offent­lig­he­tens grän­ser och utgiv­ning­ens makt­ap­pa­rat. Samtalet modereras av 10TALs Linus Lundgren-Widén.

Plats: Stora Teatern, Göteborg
Datum: 23 mars
Tid: 14.30–16.00
Pro­gram­punk­ten teckentolkas.

Att komma ut med lit­te­rär text, på pap­per eller på skärm, på för­lag eller blogg, är fram­förallt en fråga om utrymme. Och en fråga om att ges plats. Var äger de avgö­rande sam­ta­len mel­lan för­fat­tare och läsare rum? Och hur är det att gå från att vara debutant till att etablera sig som författare?

Deltagare:

Kristofer Folkhammar debuterade med relationsdramat Isak & Billy 2011 och har sedan dess även gett ut sviten När han kysste mig förlorade jag allt. Han är även litteraturkritiker och medlem i det Göteborgsbaserade poesikollektivet G=T=B=R=G.

Kritikern och krönikören Elin Grelsson Almestad romandebuterade 2011 med boken Du hasar av trygghet och har medverkat i olika antologier och även gett ut en bok genom vulkan.se. Hon är väl bekant med hur det är att debutera på egen hand och att debutera med ett stort förlag i ryggen.

Lotten Skeppstedt arbetar som förlagsredaktör på Forum Förlag, och kommer ge bokförlagens och förläggarnas syn på debutanten. Hon är en av dem som läser den ständiga strömmen av inskickade manus. Forum har gett ut många hyllade författare. Både världskända nobelprisvinnare, såsom Doris Lessing och Elfriede Jelinek, såväl som svenska debutanter, exempelvis Caroline Nylander och Fredrik Backman.

10TALs debutant Jack Hildén är aktiv som redaktör på nättidskriften Rymden och skribent på gaffa.se. Han har även gått författarutbildningen på Biskops-Arnö. Debutromanen väntas inom en snar framtid.

Köp det senaste numret av 10TAL här. Läs mer om Textivals program här.

10TAL Evenemangs verk­sam­het stöds av Statens Kulturråd, Stockholms Kulturförvaltning och Stockholms Läns landsting.