Poesibazar den 8 april

Hur låter den nya poesin?

Plats: Stockholms Stadsbibliotek, Sveavägen 73
Datum: 8 april
Tid: 18.00
Fri entré

Programmet sänds via Skype till Arvika bibliotek och Almedalsbiblioteket i Visby.

Ta chansen att lyssna på litteraturvårens röster! Tidskriften 10TAL bjuder in till poesibazar  – en kväll med författare, som nu eller förr har debuterat hos oss. Med Alberte Bremberg, Jonas Axel Gren, Jack Hildén, David Lagercrantz, Li Songqiao, vars texter tolkas av den kinesiska sångerskan Li Xi’ao, Tom W-O Silkeberg, Mimi Åkesson med flera.

David Lagercrantz debuterade i 90TAL #20 1997 med novellen ”Min komiska saknad”. Sitt skönlitterära genombrott fick han med romanen Syndafall i Wimslow. I november 2011 utkom intervjuboken Jag är Zlatan, en av de största boksuccérna någonsin i Sverige och som nominerades till Augustpriset 2012.

Alberte Bremberg

Foto: Christina Ottoson Öygarden

Alberte Bremberg är frilansande översättare med nordisk inriktning. Tidebok från 2013 är hennes första utgivning på Aglaktuq förlag. Hon debuterade i 00TAL #19.

”Bremberg visualiserar, har bilderna på näthinnan. Av dessa skapar hon scener. Därefter sätter hon ord på sina inre bilder och uttrycker dessa med stor precision”
– Eva Elmgren, Borås Tidning 16 mars

Läs fler recensioner av Alberte Bremberg:
Bernur, 31 januari
ÅM Hellman, Kristianstadsbladet 15 mars
Anna Nygren, dagensbok.com 18 mars

Mimi Åkesson 200pxl
Foto: Erik Ardelius

Mimi Åkesson var med i 10TAL #11, KOMMA UT, och har tidigare medverkat i poesiantologin Hallon och bensin, som är den första antologin i serien Blå blixt. Hon är även engagerad i Poesifabriken, 10TALs poesiworkshop för barn och unga.

Li200
Foto: Erik Ardelius

Li Songqiao är född 1973. Li debuterade i 10TALs nummer KOMMA UT och 2013 debuterar han även med en diktsamling på 10TAL Bok.

Li Xi’ao är verksam som sångerska och tolkar även Li Songqiaos texter. Nyligen gjorde hon en musikalisk uppläsning i samband med KLUBB 10TALs debutantkvällTeater Brunnsgatan Fyra.

Ardelius_2012_Hilden

Foto: Erik Ardelius

Jack Hildén bor i Göteborg och är redaktör för kulturtidskriften Rymden och skriver kritik för Fria Tidningen och Gaffa. Han medverkar i 10TALs senaste nummer KOMMA UT med debutnovellen »Bergen«. Nyligen deltog han i 10TALs samtal om att debutera i samband med litteraturfestivalen Textival i Göteborg.

TomStilkeberg200

Foto: Erik Ardelius

Tom W-O Silkeberg är bland annat redaktör för under, en tidskrift som arbetar konceptuellt genom olika konstyttringar; uppläsningar, performance och installationer för att differentiera litteraturbegreppet och konstens gränsdragningar. Den 28 maj 2012 bjöds han in som kvällens gäst i KLUBB 10TALs stående inslag 10TALs Debutant, då han framförde dikter till Mikaels Lundbergs foton. Han presenterades i 10TALs Debutantavdelning i 10TAL #10, 2012, Sammanbrott och Återfödelse.

Jonas Axel Gren. Foto Caisa Bromberg

Foto: Caisa Bromberg

Jonas Gren lever i och kring skogar och vatten med vänner, odlingar och djur. Jonas har studerat litteraturvetenskap, idéhistoria, skrivande och journalistik. Han är även verksam som redaktör för klimatmagasinet Effekt och medverkade i poesiantologin Blå blixt: Mot denna sol. Han debuterade i 10TAL #7 och är numera medlem i 10TALs redaktion.

Vårt senaste nummer, KOMMA UT, visar upp den oerhörda mångfald Litteratursveriges nya författare har att erbjuda. 10TAL problematiserar också debutantbegreppet: Vilka räknas som författare? Hur ser möjligheterna ut för svenska debutanter idag? Var äger de avgörande samtalen mellan författare och läsare rum?

Den 8 april har du chansen att lyssna på några av vårens mest intressanta författare.

Mer på Facebook.

Köp senaste numret här!

I samarbete med Stockholms Stadsbibliotek.
10TAL Evenemangs verk­sam­het stöds av Statens KulturrådStockholms Kulturförvaltning och Stockholms Läns landsting.