Temporära Folkbiblioteket

Invigning av 10TALs temporära folkbibliotek

Plats: Temporära konsthallen (Danvikens Hospital), Sjökvarnsbacken 15
Datum: 13 april
Tid: 18.00
Fri entré

För drygt två år sedan lät Nacka kommun veta att deras sex bibliotek lades ut för upphandling av privata aktörer. Upphandlingen slutfördes den 25 april 2012. Men vad hände sedan? Vilka var det som köpte alla biblioteken?

Nu administreras 3 av Nackas bibliotek av privata aktörer och 3 drivs helt och hållet i kommunal regi. 10TAL kan inte låta bli att undra: vad händer om en litterär storaktör bestämmer sig för att investera i de kommunala biblioteken? Kanske fylls varje hyllplan av kokböcker och kommersiella självbiografier, kanske fylls varje rum av spelkonsoler och DVD-spelare, kanske fylls varje läsesal av sprudlande poesiverksamhet och läsförståelsen skjuter i höjden. Det vet vi inte, men vi vill gärna veta, och undrar vart debatten tog vägen.

Den 13 april, klockan 18.00 öppnar tidskriften 10TAL, i samarbete med Temporära konsthallen, det Temporära Folkbiblioteket. Vi vill lyfta fram diskussionen om för– och nackdelarna kring att privatisera kommunala folkbildningsverksamheter och fyller biblioteket med 10TALs samlade utgivning – över 32 års kulturhistora! Kom och besök oss och bläddra i 10TALs tidskriftsnummer och böcker, teckna bibliotekskort, diskutera kulturpolitik med bibliotekarien och se konsthantverk av Olle Arbman och Sara Elggren.

Vill du komma till öppningen? Gå in på Temporära Konsthallens Facebook-event eller mejla linus(at)10tal.se.

10TAL Evenemangs verk­sam­het stöds av Statens KulturrådStockholms Kulturförvaltning och Stockholms Läns landsting.

Bibliotekskort till webb2