Martin Glaz Serup på Literaturwerkstatt Berlin

10TAL Boks Martin Glaz Serup medverkade nyligen i fotoutställningen What’s the point of poetry? A European polyphony på Berlins litteraturfestival. Utställningen undersöker frågan »vad är poängen med poesi?« utifrån 47 olika perspektiv: 47 poeter från 47 länder.

Från litteraturfestivalens hemsida:

»Poets constantly find themselves confronted by the question – ‘What’s the point of poetry?’ and having to justify what they do. This exhibition explores that question and tries to find fundamental answers for each country individually by collecting the viewpoints and position statements of 47 poets from 47 European countries. It documents the ways in which poets assess the state of culture and society in their countries, also providing an answer to the question – what does poetry communicate, what messages and demands do the poets involved have for their societies, and what does the idea of ‘home’ mean to each of them?«

Utställningen kommer nu att turnéra.

Martin Glaz Serups dikt Marken gavs ut på 10TAL Bok förra hösten och utsågs av Vi Läser till det årets bästa diktsamling tillsammans med Lotta Olssons Himmel i hav. Glaz Serup medverkade också på förra årets Bokmässa i Göteborg samt på Stockholms Internationella Poesifestival. Marken är hans första dikt som översätts till svenska, men på originalspråket danska har han sex diktsamlingar och lika många barnböcker bakom sig, senast diktsamlingen Romerske nætter (2013).