Nytt nummer av 10TAL: Klimatsorg

Vilken roll kan litteraturen och konsten spela för ett ekologiskt uppvaknande? I det nya dubbelnumret ”Klimatsorg” undersöker vi hur ekologiska perspektiv gestaltas i dagens litteratur och konst, och om konsten kan vara en möjlig strategi för att mobilisera ett miljöengagemang och försvar för livet på jorden.

Läs starka essäer av Helena Granström och Thomas Anderberg (som vi återpublicerar till minne), en stor intervju med Kerstin Ekman om vad ett rikt naturumgänge kan ge ett författarskap, och ett samtal mellan författarna Aase Berg, Jonas Gren och Jesper Weithz om möjligheterna att skriva ekologisk litteratur, bland mycket annat.

Medverkande i detta nummer: Thomas Anderberg, Love Antell, Erik Ardelius, Aase Berg, Elis Burrau, Kristina von Engeström, Annika Eriksson, Linda Fagerström, Helena Granström, Jonas Gren, Madeleine Grive, Emma Göransson, Johannes Heldén, Madeleine Hessérus, Hanna Johansson, David Jonstad, Jonas Jörneberg, Lukas Möllersten, Aino Oxblod, Jorge Riechmann, Sofia Runarsdotter, Sara Stribe Pavell, Staffan Söderblom, Jesper Weithz och Magnus William-Olsson.

Köp numret i vår nya butik med kortbetalning och fri frakt.