Det sovande folket på Teater Brunnsgatan Fyra

Klubb 10TAL, 3 september

”Det sovande folket” var rubriken på höstens första Klubb 10TAL på Teater Brunnsgatan Fyra. Teaterensemblen Det sovande folket som har tolkat Fredrik Reinfeldts dystopiska berättelse från 1993 med samma namn spelade upp en scen ur den pjäs som de skrivit med inspiration från den blivande statsministerns debutbok.

panel stor

10TAL bjöd in radioteaterns chef Stina Oscarson till samtal med pjäsens regissör Jonathan Möller, författaren Sara Beischer och Elof Hellström, aktiv i det fria kulturhuset Cyklopen. Vad sker just nu inom dagens kulturdebatt, politik och i samhället? Sover kulturpolitiken och vad gör kulturarbetarna för att väcka liv i den? Elof Hellström drivs i sitt kulturarbete av en reaktion mot samhällets ständigt reproducerade ”jag-berättelse” – när allt delas upp, privatiseras och ska tillhöra den enskilde kan viljan att gå samman väckas till liv. Panelen ansåg att debatten måste värna om minoriteternas åsikter och de mest utsattas intressen. Kulturen är en meningsgivande faktor för människan.

bell stor

Sara Beischer läste ur sin nyutkomna roman Det finns råttor överallt utom på Antarktis och artisten Staphan O’Bell bjöd tillsammans med elgitarristen Coma Svensson på nyskriven popmusik.

– Matilda Källén