Tisdag 17 dec: Klubb 10TAL ”Återförtrollning”

Till Klubb 10TAL på Teater Brunnsgatan Fyra kommer bland andra Beate Grimsrud, Isabelle Ståhl och Jonna Bornemark. Temat är ”Återförtrollningen av världen i litteratur och konst”. Varmt välkommen till en kväll av litteratur, musik, dans och performance! 

Beate Grimsrud gav 2010 ut den uppskattade och omtalade romanen En dåre fri och har på Klubb 10TAL lovat läsa ur sin kommande bok, Evighetsbaren, som handlar om fyra singlar på Söder, om hur man ska leva. Hon deltar även i kvällens samtal om temat ”Återförtrollning” som leds av Jonna Bornemark, docent i filosofi. Här möter vi även poeten Jonas Gren och journalisten och kritikern Isabelle Ståhl som i det nya numret av 10TAL (nr 15 Gurlesque) gör sin skönlitterära debut med novellen ”Som en övning inför döden”, samt Maria Fänge  även hon debutant i 10TAL med novellen ”Människoleken” (nr 14 Bära kropp). Båda texterna kommer att framföras under kvällen.

Till teatern kommer också folk-rock-soul-bandet Brothers Among Wera med flera succégig bakom sig, senast på Akt ung under Stockholms Internationella Poesifestival. Lyssna på singeln ”Waltz” från en kommande EP på Spotify.

I duetten SITTING kastar sig koreografen och dansaren Ulrika Wedin och trummisen Andreas Axelsson ut i ett improvisatoriskt landskap där ljud och rörelse sammantvinnas, bryter sig loss och gör nya ansatser. De förenas i den gemensamma akten att de båda två sitter ned. 10TAL har glädjen att få premiärvisa ett smakprov ur SITTING som under våren 2014 har premiär på Stockholms Stadsteater.

Välkomna!

www.facebook.com/10TAL

 

Klubb 10TAL arrangeras i samarbete med ABF Stockholm och med kulturstöd från Stockholms kulturförvaltning.
10TALs evenemangsverk­sam­het stöds av Statens Kulturråd, Stockholms Kulturförvaltning och Stockholms Läns lands­ting.