10TALs författare i internationella samarbeten

Wozu Poesie? Så heter den poesi– och fotoutställning som visas i Malmö under Världspoesidagen den 21 mars. Utställningen är resultatet av ett samarbete mellan 47 författare, från lika många länder, vilka har svarat på frågorna om vad meningen med poesi är och vad ”hem” betyder för dem.

10TALs författare Martin Glaz Serup (DK) medverkar med poesiuppläsning och samtal på temat Poeternas erfarenhet.

Glaz Serups diktsamling Marken utkom på 10TAL Bok 2012. Nu står hans senaste bok Romerske nætter i begrepp att ges ut på svenska i översättning av Stewe Claeson, också den på 10TAL Bok. Läs mer om Glaz Serups författarskap här.

Utställningen Wozu Poesie? är på Europaturné under 2014.

Helena Boberg, författare till diktsamlingarna Repuls och Sinnesvåld (10TAL Bok 2011/2013), deltar under 2014 i ett projekt/kulturutbyte mellan kurdiska, irakiska och svenska poeter. Resultatet av samarbetet består i översättningar och författarbesök. Mer information kommer under våren.

Läs mer om Bobergs författarskap här.

Helena Bobergs dikter framfördes på svenska och arabiska
Helena Boberg på Stockholms Internationella Poesifestival 2011.
Foto: Ulla Montan