Fest för ny bok fredag 23 maj: Lantmäteriet av Jonas Gren!

10TAL Bok fortsätter att växa. Fredagen den 23 maj utkommer bok nummer 10: diktsamlingen Lantmäteriet av Jonas Gren, stilfullt formgiven av Lukas Möllersten. Vi firar utgivningen på Melodybox på Mejselvägen 33 vid Telefonplan kl 19!

Lantmäteriet är poeten och miljöaktivisten Jonas Grens debut. Det är en stämningsmättad och myllrande rolldiktning som utspelar sig i civilisationens och ekosystemets märkliga skeenden.
Här möts motorvägar och svampar, cigarettändare och albatrosser, kärnkraftverk och vithajar. En lantmätare föder upp djur i grannens badrum och en rökande mård lyssnar till fågelsången.

Det är den förlorade kontrollens poesi: Lantmätarens matematiska kartläggning av jordytan utmanas av det godtyckliga i livet: sälar, ord, ömhet och oro.

när jag hade
bränt alla kartor
och gjort vinden
till kompass
stod
kronhjortarna
i ekbacken
som vägskyltar

Jonas Gren, född 1981, är poet och journalist. Han läser en masterutbildning i social-ekologiska system vid Stockholm Resilience Center och ingår i redaktionen för tidskriften 10TAL och Klimatmagasinet Effekt.

Jonas_Gren_01_Foto_Linda_Gren
JONAS GREN. FOTO:  LINDA GREN

I 10TAL nr 12/13 Klimatsorg, våren 2013, gjorde han en uppmärksammad intervju med Kerstin Ekman och deltog i ett långt samtal om samtida litteratur och ekologi med författarna Aase Berg och Jesper Weithz.

På fredag den 23 maj släpps Lantmäteriet ut för att upptäckas av omvärlden. Vi bjuder på fest på Melodybox, Mejselvägen 33, Telefonplan kl 19.00 med uppläsning av Lantmäteriets vänner och ett nyskapat ljudverk. Kvällens DJ är Pedram Nasouri. Fritt inträde.

Jonas Grens egen inbjudan till släppfesten finns på Facebook. Följ och bjud vidare!