Avesta Art 2014

Alessandro-Lupi

Alessandro Lupi (Foto: Therese Asplund)

Under hela sommaren (fram till den 7 september) pågår Avesta Art, från början en biennal men sedan 2010 ett årligen återkommande evenemang. Utställningen koncentreras kring den gamla industrianläggningen med det koncisa namnet VERKET. Från början var Avesta Art en svensk/nordisk angelägenhet, men numera lockar man konstnärer från hela världen. I år deltar konstnärer från Sverige, England, Finland, Azerbajdzjan, Italien och Tjeckien. Parallellt med utställningen hålls en serie föreläsningar/kurser under rubriken Avesta Art Academy.

Temat för årets utställning är PROCESSEN, med undertiteln ”Heart & Brain”. I en miljö med ett arv dominerat av tunga industriella processer öppnar konstnärliga ingrepp nya synvinklar på vad det är att vara människa och hur de inre och yttre processerna medverkar till att skapa vår gemensamma framtid.

Mer information hittar du på Avesta Arts hemsida.