Skulptur i Pilane

DSC_6096_bild1_np_0Skulptur i Pilane är en konstutställning och en skulpturpark på nordvästra Tjörn, som drivs av Pilane Heritage Society. Sedan 2007 har årligen arrangerats en skulpturutställning på Pilane gravfält. Årets utställning öppnade den 29 maj, och är öppen fram till och med den 31 augusti. 2014 års upplaga visar verk av världsnamn som Tony Cragg och Xavier Veilhan, men även svenskar som Torsten Jurell och Ylva Kullenberg medverkar.

Tony Craggs verk ”Versus” har tidigare visats i Paris. London och New York, men annars satsar man i år på många verk som producerats speciellt för Pilane. Ett exempel är Xavier Veilhans arkitektoniskt inspirerade strålar, ett annat är Jacob Dahlgrens bidrag som inspirerats av vandringar i landskapet kring Pilane.

Hur du tar dig till Pilane framgår av utställningens hemsida!