Senaste numret av 10TAL: Beslagta

I det senaste numret av 10TAL utforskar vi verbet Beslagta och gör det till ett begrepp: människans begär att erövra, konfiskera, göra saker till sitt. Driften att lägga beslag på konst, språkbruk, kulturer och andra människors identiteter och liv. Alla vill äga kulturen. Alla älskar kulturen – den bär på en förförande kraft.

Vi publicerar nyskrivna texter från Kroatien, Makedonien, Botswana, USA, Marocko, Mexiko, Syrien – berättelser om krig, våldtäkter, kolonialism, förtryck, fattigdom eller hårt arbete — om kärlek och människors försök att återskapa sina liv och drömmar.

Medverkande:  Clemens Altgård, Tomica Bajsic, TJ Dema, Tomas Forser, Nina Hemmingsson, Stefanie Hessler, Hanna Johansson, Johan Jönson, Ulrika Kärnborg, Dan O’Brien, Stina Oscarson, Nikola Madzirov, Ebba Matz, Dmitri Plax, Anders Rydell, Burcu Sahin, John Swedenmark, Abdellah Taïa, Sophie Tottie, Jimmy Vulovic, Elin Wikström, Serhij Zjadan med flera.

Beställ i 10TALs butik