Linköping C vinnare i World Architecture festival

Hela fem Swecoprojekt var nominerade i World Architecture Festival (WAF), som ägde rum i Singapore 1–3 oktober. Ett av dem blev till slut vinnare – Metro Arkitekters förslag till Linköpings nya centralstation. Metro är en del av Sweco-koncernen. Förslaget, som tar stadens framtida expansion i beaktande, har tagits fram i samarbete med Rundquist arkitekter, samt Sydväst Landskapsarkitekte och Buro Happold.
I WAF deltog över 40 länder.
– WAF är en viktig arena där hela världens arkitekter möts, och att ta hem vinst i ett sammanhang som detta är betydelsefullt både för oss som företag och för hela den svenska arkitektkåren, säger Swecos vd Jan Mattsson i ett pressmeddelande.


 

 

Preamble: 

Metros förslag bäst i kategorin Framtida infrastruktur. 

Image: 

Kategorier: Okategoriserade