Katrineholm kläs till fest

Huset Klädd till fest vann tävlingen om torghusets nya utformning på Stortorget i Katrineholm. Förslaget är utformat av Andreas Bengtsson, Anna Carlsson och Johanna Enhörning och färdigställdes innan Anna och Johanna påbörjade sin anställning på Nyréns Arkitektkontor i Malmö.Förslaget, som stack ut bland 135 bidrag, har en guldskimrande fasad som ska ta tillvara på ljusets skiftningar. Huset får ett sadeltak som sänker skalan och ett växthus som samspelar med torgets redan blandade bebyggelse. 

Juryns motivering är att byggnaden anpassar sig till stadens skala men också tillför något nytt.
– Vårt fokus har legat på att skapa riktigt fina och genomtänkta lägenheter utan bullerstörningar och med ljus från två håll. Kort och gott – bo i ett varumärke men utan att tumma på bostadskvaliteterna, säger Johanna Enhörning i ett pressmeddelande.

 

Preamble: 

Det är partydressen som gör det. Förslaget Klädd till fest kammade hem tävling om Stortorget i Katrineholm.

Image: 

Kategorier: Okategoriserade