Courage (1984)

I bortglömda Courage (eller Raw courage som den också kallas) möter 80-talets joggingkultur Den sista färden i New Mexicos öken. Vi får följa tre maratonentusiaster som hamnar i onåd hos en bindgalen högermilis och tvingas fly för livet. Den sista färden-skådisen Ronny Cox finns mycket riktigt på rollistan (även manus tillsammans med hustrun Mary) liksom bland andra M. Emmet Walsh. Courage är lowbrowproducenten Robert L. Rosens (Porkys hämnd, Spy Hard, The crow) enda film som regissör. Fullgod (och oironisk) b-thriller om manlighet på drift. Varken mer eller mindre. Finns inte i distribution och lär väl aldrig släppas på dvd – men håll till godo med denna vhs-rip på Youtube.

Under rubriken FLM play tipsar vi om mer eller mindre sevärda filmer och andra rörliga bilder (som inte finns på N*tfl*x).