Det nya Europa

Samtal mellan Dan Jönsson, Kajsa Ekis Ekman och Erik de la Reguera om ojämlikhetens murar i spåren efter skuldkrisen under ledning av Stina Oscarson, måndag den 3 november kl 19 i ABF-huset på Sveavägen.       

ABF-huset, Sveavägen 41
Datum: Måndag 3 november, kl 19.00
Plats: Sandlersalen
Entré: 60 kr

Hur ser det Europa ut som tar sin form efter skuldkrisen? Nationalismens och ojämlikhetens murar växer sig högre och den Europeiska unionen liknar allt mer ett rent kapitalistiskt projekt utan demokratisk grund. I sin nya bok Kontinentaldrift berättar Dan Jönsson om ett Europa i sönderfall, om människorna i tio europeiska städer, om vikten av historisk förståelse och om öppningen mot något nytt efter slutet på historien. Hör honom samtala med Erik de la Reguera – aktuell med Gränsbrytarna. Den globala migrationen och nationalismens murar och Kajsa Ekis Ekman, författare till Skulden. Eurokrisen sedd från Aten, under ledning av Stina Oscarson, dramatiker, regissör, samhällsdebattör och tidigare chef för Radioteatern.

Köp Dan Jönssons bok Kontintentaldrift i 10TALs butik

Evenemanget arrangeras av tidskriften 10TAL och ABF Stockholm.