24 SKIVOR SOM GJORDE LIRAS 2014: #8

Utan inbördes rangordning presenterar vi skivorna som präglade Liras 2014. För att de rymde fantastisk musik och betydde mycket för musikscenen eller för oss personligen. I något fall kanske för att de orättvist kom bort i skivfloden?
Dagens skiva är …

#8: Groupa: Silent Folk (Footprint/Naxos)

Kan folkmusikslagverk låta såhär, tänkte vi när skivan Silent Folk kom med posten i våras. Och för fascinerande musikern Terje Isungset – som tidigare gjort hela konserter där han enbart spelat på instrument gjorda av is – kan det det. Slagverket är en tung botten i denna fina skiva med folktrion Groupa (Isungset ihop med Jonas Simonsson, flöjter och Mats Edén, fioler) där mycket av materialet har improviserats fram. Ofta ganska stillsamt, med mycket rymd, klang och eko, men aldrig new-age flummigt. Något för Nyårsdagens allra tidigaste timmar kanske?

Läs recensionen 

Lyssna på spotify