Klubb 10TAL med Alejandro Leiva Wenger, Kajsa Grytt och Naima Chahboun m.fl

Författarna Alejandro Leiva Wenger, Kajsa Grytt och Naima Chahboun är några av de som medverkar på Klubb 10TAL onsdagen den 17 december på Teater Brunnsgatan Fyra.
Välkomna till vår mötesplats för samtal, uppläsningar, musik och mingel!

Hur har synen på den svenska skönlitteraturen förändrats sedan början av detta millennium?

År 2000 publicerade tidskriften 10TAL, dåvarande 00TAL, novellen »Borta i tankar« av Alejandro Leiva Wenger i sin debutantavdelning. Den kom att ingå i den epokgörande novellsamlingen Till vår ära som gavs ut 2001. Leiva Wenger skakade om synen på skriftens möjligheter med sin stilsäkra och medvetna hantering av språket och förde in vad som senare kom att etableras som ”förortssvenskan” i skönlitteraturen – en stil som inspirerat många författare sedan dess. Som dramatiker har han även skrivit pjäserna 127 och Författarna.

Nu är Alejandro Leiva Wenger aktuell med en nyutgåva av den hyllade debutboken. I samband med nyutgivningen samtalar han med poeten Naima Chahboun, som debuterade år 2011 med diktsamlingen Okunskapens arkeologi, om skillnaden mellan litteraturen nu och då. Vad har hänt sedan 2001? Vad betyder det att boken ges ut på nytt och vad är skillnaden att ge ut den nu mot då?

Vi välkomnar också artisten, låtskrivaren och författaren Kajsa Grytt som framför ett stycke ur sin roman Nio dagar, nio nätter som gavs ut i år. Hon slog igenom med punkgruppen Tant Strul på 1980-talet. Utöver musiken har hon skrivit pjäser, publicerat en diktsamling, en barnbok och självbiografin Boken om mig själv.

Under Klubb 10TAL presenteras alltid kvällens litterära debutant.

Och mycket mycket mer!

Varmt välkomna att fira in julen med aktuell litteratur, musik, glögg och mingel. Vi ses den 17 december på Teater Brunnsgatan Fyra kl 19.00.

60 kr ordinarie / 40 kr studerande

Biljetter bokas via sandra@10tal.se

För dig med funk­tions­hin­der:
Kontakta redak­tio­nen på 0735 798 231 så hjäl­per vi dig ner i lokalen.

Evenemanget arran­ge­ras av 10TAL i sam­ar­bete med ABF Stockholm. 10TAL Evenemangsverk­sam­het stöds av Statens Kulturråd, Stockholms Kulturförvaltning och Stockholms Läns landsting.